Με την επιβολή διπλής ποινής ισόβιας κάθειρξης στη Ρούλα Πισπιρίγκου ολοκληρώθηκε η δίκη για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.
Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, με ομόφωνη απόφασή του, έκρινε πως τα δύο παιδιά ήταν θύματα της μητέρας τους.
Η κατηγορούμενη παρέμεινε ψύχραιμη κατά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας, ενώ στο δικαστήριο παρευρίσκονταν συγγενείς της, καθώς και ο πρώην σύζυγός της και πατέρας των τριών παιδιών, Μάνος Δασκαλάκης.
Από την έναρξη της σημερινής διαδικασίας, ανακοινώθηκε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου κρίθηκε ομόφωνα ένοχη για την ανθρωποκτονία κατά συρροή της 3,5 ετών Μαλένας και της έξι μηνών Ίριδας.
Το δικαστήριο της επέβαλε δύο φορές την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, η οποία προστίθεται στην ήδη υπάρχουσα καταδίκη της για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας.
Η αγόρευση της εισαγγελέως
Στην αγόρευσή της, η εισαγγελική λειτουργός Βασιλική Δημοπούλου ανέφερε ότι η κατηγορούμενη έδρασε μεθοδικά και γρήγορα, καθώς στο ίδιο δωμάτιο κοιμόταν η Τζωρτζίνα .
«Άσκησε πίεση για να ολοκληρώσει την πράξη της και άφησε σημάδια»
τόνισε, προσθέτοντας ότι μετά το έγκλημα, εγκατέλειψε το πανάκι στην κούνια, καθώς στο σκοτάδι δεν μπορούσε να διακρίνει τις κηλίδες αίματος.
Η εισαγγελέας περιέγραψε τα παιδιά ως «άμοιρες Ιφιγένειες» ενός γάμου που η κατηγορούμενη επιθυμούσε να διατηρήσει με κάθε κόστος. «Ο εγωκεντρισμός της την κατέτρωγε. Προτεραιότητά της ήταν να κρατήσει τον σύζυγό της κοντά της, αδιαφορώντας για τις συνέπειες», υποστήριξε.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και στην ευθύνη των ιατροδικαστών, κατηγορώντας τους για αμέλεια και έλλειψη υπευθυνότητας στη διερεύνηση των θανάτων. Όπως σημείωσε, η πλημμελής εξέταση της περίπτωσης της Ίριδας επέτρεψε στην κατηγορούμενη να αποκρύψει τα εγκλήματά της. «Αν είχαν γίνει σωστοί έλεγχοι, πιθανόν η Τζωρτζίνα να ζούσε σήμερα και να πήγαινε γυμνάσιο», κατέληξε.